Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej
w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

BUKIECIARSTWO I FLORYSTYKA

Osoby wiążące swoją przyszłość z pracą w kwiaciarni, bądź zainteresowane bukieciarstwem i florystyką.

Celem kursu jest zdobycie wiedzy i umiejętności z zakresu florystyki. Kursant zdobędzie umiejętności z zakresu wykonywania projektów i dekoracji roślinnych na różne okazje oraz wiedzę podstaw działalnośći zawodowej

odstawy florystyki 10 godzin
teoria florystyki i materiałoznawstwo
teoria barw i kompozycji
Kompozycje florystyczne 70 godzin
bukiety okolicznościowe i techniki ich układania
florystyka komunijna i chrzest
kompozycje w naczyniach
florystyka ślubna
florystyka żałobna
dekoracja kwaitów doniczkowych
stroiki świąteczne
Podstawy działalności zawodowej 10 godzin

Szkolenie trwa 90 godzin

Cena szkolenia: 1.100,00 zł /osoby (min 5 osób) 
Termin do uzgodnienia.

CUKIERNIK

Osoby zainteresowane podjęciem pracy w  charakterze cukiernika, pragnące otworzyć własną cukiernię, lub zainteresowane tematyką cukiernictwa

Celem kursu jest zdobycie wiedzy i umiejętności związanych z wykonywaniem wszelkiego rodzaju ciast, kremów, mas i innych wyrobów oraz ich dekoracji czy

Podstawy przetwórstwa spożywczego 20 godzin
Organizacja produkcji 12 godzin
Techniczna obsługa produkcji 16 godzin
Technologia produkcji cukierniczej 20 godzin
Technologia produkcji ciastkarskiej 20 godzin
Przedsiębiorstwo cukiernicze 12 godzin

Szkolenie trwa 100 godzin

Cena szkolenia: 1.500,00 zł /osoby (min 4 osób)
Termin do uzgodnienia.

KUCHARZ

Zdobądź wymarzoną pracę, która po kursie czeka na Ciebie, wszędzie tam, gdzie oferowane są usługi gastronomiczne - od restauracji po firmy cateringowe.

A może założysz własny punkt gastronomiczny?

dstawy racjonalnego żywienia

7 godzin

Technologia gastronomiczna

16 godzin

Organizacja, bhp i wyposażenie  zakładów  gastronomicznych

7 godzin

Zajęcia praktyczne

  • Bezpieczeństwo i higiena pracy w zakładzie gastronomicznym
  • Warzywa i owoce w naszej kuchni
  • Zupy i sosy. Wykorzystanie  mleka i jego przetworów
  • Właściwości jaj i ich wykorzystanie do przygotowywania potraw
  • Zastosowanie potraw z mąki i kasz w żywieniu
  • Wykorzystanie mięsa w naszej kuchni
  • To co wszyscy lubimy -drób i dzikie ptactwo oraz ryby i owoce morza
  • Ciasta desery –charakterystyka ,asortyment i  podział
  • Organizacja przyjęć okolicznościowych-bankiet  zasiadany. Dekoracja stołu, menu
  • Organizacja przyjęć okolicznościowych – bankiet stojący i amerykański. Dekoracja stołu menu
  • Catering dania garmażeryjne i półmięsne
  • Menu cateringowe –dekoracja potraw
  • Catering-potrawy na przyjęcia zasiadane
  • Catering-potrawy na bankiet stojący i amerykański
  • Zakąski ich charakterystyka i podział
  • Kontrola sanitarno-higieniczna zakładów gastronomicznych
60 godzin

Kurs trwa 90 godzin.

Cena szkolenia: 1340,00 zł /osoba (min 3 osoby) - w cenie materiały gastronomiczne.


Termin do uzgodnienia.

Kurs kończy się sprawdzeniem efektów kształcenia oraz otrzymaniem zaświadczenia MEN wydanego na podstawie § 18.1 rozporządzenia Ministra Edukacji i Nauki z dnia 11 stycznia 2012r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych  Dz.U. poz 186 z 17 lutego 2012r.)

OGRODNIK/PRACOWNIK KONSERWACJI TERENÓW ZIELONYCH

 

 

Szkolenie trwa 55 godzin.

Cena szkolenia: 870,00 zł /osoby (min 10 osób)
Termin do uzgodnienia.

 

WIZAŻ

Cel szkolenia Program kursu zakłada uzyskanie niezbędnych umiejętności praktycznych, takich jak: opracowanie kolorystyki makijażu ubioru, technik tuszowania mankamentów skóry twarzy i sylwetki, technik wykonywania makijaży klasycznych, okazjonalnych, charakteryzacyjnych


Kurs trwa 20 godzin.

Cena szkolenia: 890,00 zł /osoba (min 2 osoby) - w cenie materiały.


Termin do uzgodnienia.

 

FOFOTOGRAFIA

 

Celem szkolenia jest nabycie  umiejętności prawidłowego naświetlenia i obróbki zdjęć oraz zapoznanie z różnymi metodami robienia zdjęć, kompozycją zdjęć, metodami pracy z modelem. Adresaci szkolenia osoby wiążące swoją przyszłość z pracą w charakterze fotografa.

Wprowadzenie do fotografii, zasady BHP 4 godziny
Rodzaje i budowa aparatów fotograficznych 4 godziny
Poprawne naświetlanie zdjęcia w różnych warunkach oswietleniowych 6 godzin
Kompozycja zdjęć 6 godzin
Klasyczne tematy fotografii 4 godziny
Specyfika pracy w studiu 4 godziny
Metody pracy z modelem 4 godziny
Obróbka materiałów 2 godziny
Podstawy obróbki i zarządzania zbiorami zdjęć 6 godzin
Podstawy obróbli i zarządzania zbiorami zdjęć 4 godziny

Szkolenie trwa 40 godzin

Cena szkolenia: 633,00 zł /osoby (min 5 osób)
Termin do uzgodnienia.

KURS PEDAGOGICZNY INSTRUKTORÓW PRAKTYCZNEJ NAUKI ZAWODU

 

Psychologia 15 godzin
Pedagogika 15 godzin
Metodyka prowadzenia zajęć 40 godzin
Praktyka metodyczna 10 godzin

Kurs trwa 80 godzin.

Cena szkolenia: 800,00 zł /osoba (min 2 osoby) - w cenie materiały.

Kurs kończy się sprawdzeniem efektów kształcenia oraz otrzymaniem zaświadczenia wydanego na podstawie § 18.1 rozporządzenia Ministra Edukacji i Nauki z dnia 11 stycznia 2012r.. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych.


Termin do uzgodnienia.

 

OFERTA
WYNAJEM SAL I BIUR
SYS. ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ

JESTEŚMY CZŁONKIEM

POLUB NAS