Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej
w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

Tematyka

Liczba godzin

Podstawy racjonalnego żywienia

7 godzin

Technologia gastronomiczna

16 godzin

Organizacja, bhp i wyposażenie  zakładów  gastronomicznych

7 godzin

Zajęcia praktyczne

  • Bezpieczeństwo i higiena pracy w zakładzie gastronomicznym
  • Warzywa i owoce w naszej kuchni
  • Zupy i sosy. Wykorzystanie  mleka i jego przetworów
  • Właściwości jaj i ich wykorzystanie do przygotowywania potraw
  • Zastosowanie potraw z mąki i kasz w żywieniu
  • Wykorzystanie mięsa w naszej kuchni
  • To co wszyscy lubimy -drób i dzikie ptactwo oraz ryby i owoce morza
  • Ciasta desery –charakterystyka ,asortyment i  podział
  • Organizacja przyjęć okolicznościowych-bankiet  zasiadany. Dekoracja stołu, menu
  • Organizacja przyjęć okolicznościowych –bankiet stojący i amerykański. Dekoracja stołu menu
  • Catering dania garmażeryjne i półmięsne
  • Menu cateringowe –dekoracja potraw
  • Catering-potrawy na przyjęcia zasiadane
  • Catering-potrawy na bankiet stojący i amerykański
  • Zakąski ich charakterystyka i podział
  • Kontrola sanitarno-higieniczna zakładów gastronomicznych
60 godzin

Zajęcia praktyczne - 60% zajęć (wymagane badania sanepidowskie)

Grupa już od 3 osób

Cena kursu - 1340,00 zł (W cenie kursu produkty gastronomiczne)

Termin kursu: po skompletowaniu grupy

Kurs kończy się sprawdzeniem efektów kształcenia oraz otrzymaniem zaświadczenia wydanego na podstawie § 18.1 rozporządzenia Ministra Edukacji i Nauki z dnia 11 stycznia 2012r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz.U. poz 186 z 17 lutego 2012r.)

Kurs kucharz

OFERTA
WYNAJEM SAL I BIUR
SYS. ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ

JESTEŚMY CZŁONKIEM

POLUB NAS